Tisztelt Ügyfelünk, leendő Partnerünk!

A megszerzett piaci versenyelőny megtartása, továbbá Magyarország EU. Csatlakozásának kézzelfogható közelségbe kerülése is indokolttá teszi, hogy a piaci versenyképesség növelését alapvető fontosságú témaként kezeljék a cégtulajdonosok, cégvezetők.
Ennek egyik formája a szükséges működési költségek optimalizálása.

Gépjárműparkot üzemeltető vállalkozások költségvetésében jelentős tényező a járművek fenntartási és üzemeltetési költsége. Ennek racionalizálására, a legkisebb költséggel járó gépjárműfenntartásra kínálunk egy újszerű alternatívát. Kérjük, szánjon néhány percet idejéből arra, hogy elolvassa rövid ismertetőnket.

Egy gépjármű flotta üzemeltetésénél az alapvető szempontok:

 • A járművek lehető legjobb kihasználtsága.
  Az üzemeltető számára a jármű akkor hoz hasznot, ha fuvarfeladatot teljesít, illetve az adott szolgáltatás végzéséhez bármikor, üzembiztosan használható. Minden meghibásodás, illetve a javítóműhelyben töltött idő veszteséget jelent a kihasználhatóság területén. Amennyiben ez az idő csökkenthető, a leállás időpontja tervezhető - értelemszerűen javul a jármű kihasználtsága, ami egyértelmű gazdasági haszonnal jár.
 • A járműflotta gazdaságos üzemeltetése.
  A gazdaságos üzemeltetés első alapvető feltétele a rendszeres, gyári előírásoknak megfelelő karbantartás. Ennek elmulasztása nemcsak közlekedésbiztonsági kockázatot hordoz magában, hanem súlyos pénzügyi következményei is lehetnek. Az olajcserék elmulasztása, nem megfelelő teljesítményszintű olajok használata a fődarabok idő előtti kopását, elhasználódását eredményezhetik. A szennyezett levegőszűrő betét indokolatlan többletfogyasztást, az eltömődött olajszűrő - a megkerülő szelep miatt - indokolatlan motorkopást eredményezhet.

  A futóműalkatrészek kopása természetes módon megváltoztatja a futómű-geometriát - aminek következményeként a drága gumiabroncsok rendellenesen kopnak, így azok futásteljesítménye jelentősen csökken. Ugyanilyen módon az elhasználódott lengéscsillapítók a gumiabroncsok fokozott kopásán túl - közlekedésbiztonsági kockázatot is hordoznak.

  A fékrendszer gyorsan kopó alkatrészeinek idejében történő cseréje (fékbetétek, fékpofák) nem csak a közlekedés biztonságát szolgálják, hanem megkímélik az üzemeltetőt egy költséges és indokolatlan féktárcsa vagy fékdob cserétől.

  Az üzemeltetési költségek túlnyomó többségét az üzemanyag-felhasználás teszi ki. Korszerű, gyárilag adalékolt kenőanyagok alkalmazásával a járművek üzemanyag-fogyasztása bizonyítottan és mérhetően 5-8 %-al csökkenthető. Egy járműflotta éves üzemanyagköltségének ismeretében ez a megtakarítás igen jelentős összeget jelent.

Az Ezüst- Angyal a flottaüzemeltetés legfontosabb - első sorban gazdasági - szempontjait figyelembe véve az alábbi okok miatt lehet az Ön megbízható partnere:

 • Gyorsszervizünk alapvető profilja pontosan egyezik az Ön elvárásaival. Nevezetesen a gyorsan kopó, elhasználódó alkatrészek szakszerű cseréje, pontos beállítása, a korszerű kenéstechnika összes termékét alkalmazó olajcsere szolgáltatás cégünk fő tevékenysége.
 • Az Ezüst- Angyal a világszínvonalú, német tulajdonú LIQUI MOLY olajtársaság kizárólagos magyarországi importőre, így szervizünkben a legmagasabb teljesítményszintnek megfelelő, legkorszerűbb speciális olajok is azonnal alkalmazhatóak. A kenőanyagokon kívül a járműtechnikában és karbantartásban alkalmazott, legújabb fejlesztésű segédanyagok és adalék rendszerek is azonnal felhasználhatóak.
 • Minden gépjármű folyamatosan kopó és elhasználódó alkatrésze a gumiabroncs. Ügyfeleink részére új gumiabroncsok vásárlására, a téli-nyári átállás gördülékeny megoldására is kínálunk megoldást.
  Igen kedvező áron tudunk biztosítani többféle árkategóriában, az adott évszaknak megfelelő abroncsokat. A prémium kategóriában a CONTINETAL, GOOD YEAR teljes választéka, a közép-felső kategóriában a szintén a CONTINENTAL és GOOD YEAR csoporthoz tartozó FULDA, UNIROYAL szortiment áll megrendelőink rendelkezésére. Az alsó kategóriában a jó minőségű és kedvező árú SAVA, EUROTEC abroncsokat ajánljuk.
  Természetesen minden abroncshoz tudunk biztosítani acél és könnyűfém keréktárcsákat. Gumiszerelésnél és javításnál fix áraink tartalmazzák a mosást, a szelepházak cseréjét és a felszerelt kiegyensúlyozó súlyokat - akár ráütős, akár ragasztott súlyról van szó.
  Ügyfeleink számára biztosítjuk a téli/nyári gumik ingyenes tárolását abban az időszakban, amikor éppen az évszaknak megfelelő, másik szerkezetű abroncsokat használják.
  Partnerünk igénye esetén "személyre szabott", az adott járműparkhoz, fuvarfeladathoz legjobban megfelelő abroncsok beszerzésére adunk árajánlatot.
 • Gyorsszervizünk 2006 januárjában nyitotta meg kapuit, így természetes, hogy az EU szabályozásnak megfelelő, és azon belűl is a legkorszerűbb berendezésekkel van felszerelve.
 • Gumiszerelő technológiai sorunkat teljes egészében a HOFMANN cég szállította. Gumiabroncs mosó berendezésünk nemcsak az optikai tisztítás, hanem a kerék kiegyensúlyozásának pontossága miatt is elengedhetetlen egy korszerű szervizben. MONTY 2300-as gumiszerelő gépünk mellett rendelkezésre áll a MONTY 3300 Racing gumiszerelő gép, mely EASYMONT Pro adapterrel együtt bármilyen különleges keréktárcsa kíméletes szerelésére is alkalmas. Az abroncsok felugratását és biztonsági túlfeszítését egy számítógép-vezérlésű AHCON PCI 6000 típusú fúvató ketrecben végezzük. GEODYNA 6800 p típusú digitális kerékkiegyensúlyozó berendezésünk jelenleg a legkorszerűbb a piacon. 24"-os keréktárcsa átmérőig, akár a küllők mögé rejtett súlyokkal képes a kiegyensúlyozásra. A legújabb fejlesztésű HAWEKA felfogó készlettel és a DUO-EXPERT tárcsakészlettel kiegészítve a kiegyensúlyozást nem kúpon, hanem -a valóságnak megfelelően - a kerékcsavarok felfogatási pontjainál végezzük. Ez a módszer biztosítja azt, hogy bármilyen osztókörű, akár terepjáró könnyűfém keréktárcsát is pontosan ki tudunk egyensúlyozni.
 • A nagy terhelésnek kitett abroncsok fúvatását - nitrogén fejlesztő berendezésünk segítségével - nitrogén gázzal végezzük.
 • Mindegyik emelőberendezésünk HOFMANN gyártmányú. Műhelyünkben található 1 db. Duolift BTE 3200 csápos emelő, 2 db. Duolift GTE 2500 csápos emelő és egy darab MULTILIFT 4000 típusú ollós emelő, melynek kisegítő emelője is 4 tonna teherbírású. A MULTILIFT 4000-es emelőberendezés beépített hidraulikus rázópaddal rendelkezik, mely a rendellenes holtjátékok feltárásánál elengedhetetlen, valamint együttműködik a JOHN BEAN Visualiner 3D digitális futómű beállító berendezéssel. Ez a készülék a Pro 32 TM szoftver segítségével két digitális kamerával készít felvételeket a járműre illesztett mérőtükrökről visszavert lézer fényről. Adatbázisában 8300 típus gyári beállítási adatait vetjük össze mindegyik tengely mért adataival. Mivel a futómű beállító berendezés képes szinkronmozgásra az ollós emelővel, így a beállítási művelet elvégzéséhez nem kell a mérőtükröt leszerelni a járműről, így a mérési és a beállítási folyamat jelentősen felgyorsul és rendkívül pontos.
 • A lengéscsillapítók és a fékek műszeres vizsgálatát a HOFMANN cég Safelane Pro számítógépes vizsgasorán végezzük. A lengéscsillapítottság-vizsgáló az EUSAMA elvének megfelelően működik, a csillapítási analízis számára két lényeges mérőszámot szolgáltat: a relatív maradó talpnyomást százalékban, illetve a rezonancia frekvenciát.
  A fékhatásmérő pad nemcsak tengelyenként, hanem kerekenkénti képes lefékezettséget mérni, akár a pedálerő függvényében is. A berendezés rendelkezik ovalitást mérő szoftverrel, így a kellemetlen vibrációt okozó fékdob / féktárcsa geometriai torzulás pontosan diagnosztizálható.
 • A fékrendszer egyik legfontosabb - és gyakran elhanyagolt - alkatrésze maga a fékfolyadék. A fékolaj nedvességtartalmának mérését korszerű elektronikus műszerrel végezzük. Amennyiben a víztartalom a határértéket jelentő 2%-nál magasabb, a fékolaj cseréjét korszerű, ALFA gyártmányú automata cserélő/és légtelenítő berendezéssel végezzük el.
 • A gépjármű elektromos rendszerének "lelke" az akkumulátor. A német VARTA teljes termékskálája a rendelkezésünkre áll, de bármilyen egyedi kívánságot is meg tudunk oldani. Műhelyünk fel van szerelve az akkumulátorok vizsgálatához és töltéséhez szükséges összes berendezéssel. (Akkumulátortöltő, gyorstöltő, terhelővilla, digitális vezérlésű akkuvizsgáló-berendezés, savsűrűségmérő.)
 • Az elmúlt évtizedben a gépjárműelektronika rohamos fejlődése, az OBD-EOBD szabványok bevezetése elkerülhetetlenné tette az "intelligens" diagnosztikai berendezések alkalmazását. A GUTMANN cég MEGA MACS 55 típusú, 2.7-es verziójú adatbázissal frissített diagnosztikai számítógépe alkalmas hibakód kiolvasásra, ECU kódolásra, hibakeresésre, szervizintervallum nullázásra, a gépjárművekbe épített számítógépes alrendszerekkel (motorvezérlés, ABS, légzsák, klíma, ETC, ESC stb..) való kommunikációra, valamint az összes egyéb "nem digitális" diagnosztikai funkcióra.
  A korszerű gépjárműjavításhoz nélkülözhetetlen a naprakész műszaki információk ismerete. Vállalkozásunk rendelkezik az Autodata cég 2004-es verziójú műszaki adatbázisával, mely 80 gyártó, 12.500 modelljének műszaki információit tartalmazza. Ezzel nem csak a pontos gyári beállítási paramétereket, feltöltési minőségeket és mennyiségeket tudjuk garantálni, hanem pontosan be tudjuk tartani az adott típusra vonatkozó gyári karbantartási, inspekciós ütemtervet. Ez az ütemterv tételesen felsorolja az adott futásteljesítményhez tartozó kötelező teendőket.
 • A szervizberendezések, szerszámok, célszerszámok beszállítói: a SCHNEIDER, a CHICAGO Pneumatic, az ALFA, a WÜRTH, a FACOM, a BERNER és a KLANN. A 25 tonnás prés szállítója az OMEGA.
 • A korszerű berendezéseket szervizünkben jól képzett, nagy szakmai gyakorlattal bíró személyzet kezeli. A tevékenység irányítását természetesen szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező személy végzi. Szerelő kollégáink nagy gyakorlatú, mestervizsgával rendelkező, több szakirányú tanfolyamot végzett, szakmájukat szerető, annak szabályait tiszteletben tartó szakemberek.
 • Amiben az Ezüst- Angyal még többet nyújt Önnek, az az infrastruktúra, ami a korszerűen felszerelt műhelyt és a képzett személyzetet támogatja tevékenysége végzésébe. 600 m2-es, többszintes raktárunkban több tízezer gyári- és a gyárival egyenértékű alkatrészt tartunk készleten. Rendkívül korszerű számítógépes hálózat és a saját fejlesztésű szoftver segíti gyorsszervizünk tevékenységét. Évtizedes kereskedelmi gyakorlat és kiépített kapcsolatrendszer a záloga annak, hogy ami nincs a raktárunkban 24 órán belül, az nem is létezik.
  Ügyfelünk kívánságának megfelelően ajánlatot adunk gyári beszerzésű, illetve gyári beszállítótól származó, vagy egyéb utángyártott alkatrész beszerzési alternatívára.
 • Az Ezüst- Angyal gyorsszerviz egyik fontos ismérve a átláthatóság.

Mit jelent ez egy flotta üzemeltető számára?

 • A kötelező szervizen megjelenő járműveken minden esetben egy ingyenes, átfogó diagnosztikai vizsgálatot hajtunk végre. A felvett diagnosztikai lap egy példányát az Ön gépjármű ügyintézője természetesen megkapja, pontos képet kap a jármű műszaki állapotáról. Abban az esetben, ha járművei pontosan és rendszeresen igénybe veszik szervizszolgáltatásunkkal járó diagnosztikai átvizsgálásokat, megelőzhetjük a váratlan meghibásodásokat, járművenként pontos képet kaphatunk annak műszaki állapotáról, tervezhetjük azokat az időigényes javításokat, amelyek még a valódi meghibásodás előtt beilleszthetőek az Önök terveibe, menetrendjébe.
 • A diagnosztikai lapon felsorolt vizsgálatok több esetben jóval szigorúbbak a járműgyártó által előírt kötelező átvizsgálásoknál. Mivel az Ezüst- Angyal minden olajcsere szerviznél elvégzi a vizsgálatot, az Ön jármű ügyintézőjének csak az a feladata, hogy a diagnosztikai lap, telefonhívás vagy személyes egyeztetés alapján elbírálja, hogy az aktuális javítást időszerűnek tartja-e, ütemezi másik időpontra, elfogadja-e árajánlatunkat, stb.
 • A megrendelt, illetve a gyári szervizkönyvben előírt tevékenységen túl az Ön vagy képviselője tudta, beleegyezése nélkül semmilyen javítást nem végzünk járművén. Mindegyik kiszerelt alkatrészt megőrizzük, Ön természetesen megtekintheti, illetve elviheti a régi alkatrészt, illetve a beépített cseredarab csomagolását.
 • A gyorsszerviz tevékenysége minden ügyfelünk számára azt jelenti, hogy várakozás nélkül, azonnal elvégezzük a szükséges javítást. Ezen túl természetesen rugalmasan tudunk alkalmazkodni az Ön tevékenységéhez, tervezni tudjuk a szükséges leállást, optimalizálni a műhelyben töltött állásidőt, előzetes jelzése alapján soron kívüliséget biztosítunk a javításban.
 • Árképzésünk alapja az átláthatóság, mivel fix árakon dolgozunk, függetlenül attól, hogy a javítás időszükséglete a tényleges javítás elvégzésekor mekkora. A mellékletben szereplő táblázatban megtekinthetőek a gumiszerelésre és az olajcsere csomagokra vonatkozó fix áraink. Az olajcsere csomagok árainak megítélésekor fontos tényező, hogy a levegő-, olaj- és üzemanyagszűrő betét cseréjét munkadíj felszámítása nélkül végezzük.
  Az egyéb javítások és beavatkozások árai is rögzítettek, azonban a szakma bonyolultsága, a járműtípusok magas száma miatt egy rövid ismertetőben ezeket nem lehet korrekt módon ismertetni.
  Célunk és gyakorlatunk azonban az, hogy a maximális pontosság, átlátható rend és tisztaság mellett áraink a márkaszervizek árainál jóval alacsonyabbak legyenek.
 • Áraink és szolgáltatásaink megítélésénél célszerű figyelembe venni azt a tényt, hogy a javítások során felhasznált segédanyagokat (csavarlazító, rézpaszta, speciális kenőanyagok, zsíroldók, tisztítószerek) a korszerű gépjárműjavítás természetes eszközeinek tartjuk, így azokat semmilyen esetben sem számlázzuk a megrendelő felé.
 • Együttműködési szerződésünk megkötése esetén, abban az esetben, ha a megállapodásban szereplő járművek száma 10 db., vagy annál több, - a beépített kenőanyagok, alkatrészek árából és a munkadíj összegéből árengedményt nyújtunk Önnek, mely a számla végösszegének 5%-a.
  Szerződésünkben szeretnénk rögzíteni azt, hogy kapcsolatunk szervezett, az Ön részéről ki a jogosult döntéshozó egy műszaki (anyagi) probléma megoldásában, valamint azt, hogy adott esetben egy a forgalom biztonságára veszélyes járművet - javítás nélkül - csak saját felelősségére állítja forgalomba.
ALPOK SERVICE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
9700 Szombathely, Zanati u. 5.  |  Tel.:94/510-950, Fax:94/510-949  |  E-mail:
Home    |    Ajánlatkérés    |    Adatvédelem    |    Impresszum    |    Sitemap
Webshark